Tour’s

Her er et udvalg af vores forskelige Tour’s.

-Dagsprogrammer 

Send os en mail for mere info om priser og gode råd.

 

Berliner.Dom-Velkommen / Guidet Familietur.  Bliv ført igennem byen med jeres egen personlige guide. undgå turist fælderne og få det hele med. Lær Berlin og kende af en rigtig dansk Berliner. Vi indvier jer i Berlin’s Do’s & Don’ts og Need to Know’s. Book jeres egen guide et par timer, eller en hel dag og kom meget nærmere det ægte Berlin og se, alt det de andre besøgende misser. Alle ture planlægges individuelt efter jeres interesser behov og ønsker, med eller uden børn, baby eller teenager.

Har i interesse for DDR, WW2, Shopping, Chokolade, Børne museer, Berlin, Musik, Biler, Løver. Kun fantasien sætter grænser

Berlin har lagt kulisse til Verdenshistorie og har over 200 museer. Byen er 892 km² og dermed 103 km² større end New York City. Der er kæmpe parker, Kanaler, flod, Søer og 1650 broer…. Alt er muligt i Berlin.

 

Gallery

-Märkisches Eastside Dagen starter med en Guidet tur på Märkisches Museum. Berlin’s ret ukendte By-Museum. Derefter Krydser vi gaden, og besøger Berlin’s Model Museum “Berliner Stadtmodelle”. Her kan man danne sig det store overblik, og se Berlin. Det er en stor samlig af kort og modeler af byen, samt mange modeler af huse. Efter en kort frokost pause går turen med U-Bahn til Eastside Gallery, det længste stadig stående stykke Berlin mur. Derefter besøger vi Frankfurter Tor, DDR’s pragt plads på Karl-Marx-Allee. Frokosten er i dag Döner Kebab. Opfundet i Berlin og elsket af de fleste.

 

DDR1-DDR & Muren Turen går til området omkring det gamle Schultheiss bryggeri i bydelen Prenzlauer Berg nu kaldet Kulturbrauerei. Hvor vi besøger museet Alltag in der DDR. En guidet tur i udstillingen om hverdagen i DDR. Det generelt gode alternativ til DDR museet i Mitte. Derefter holder vi frokost pause, og går så til fod’s, til Gedenkstätte Berliner Mauer fra Oderberger Str. til Nordbahnhof. En levende fortælling om muren, dem som flygtede, dem der forsøgte og dem der døde. Som afbræk i dagen historie time nydes frokosten hos den lokale Italiener.

 

Tiergarden-Top 6 (Den Korte) Til fod’s tager vi på en guidet tur forbi nogle klassiske Berliner sights, Rigsdagen, Brandenburger Tor, Holocaust denkmal, Siegessäule, Tiergarten og til sidst ser vi nærmere på de Nordiske Landes Ambassader i Berlin. En gåtur på ca. 3,5 km. Frokosten nydes i de Nordiske Landes Ambassaders fælles kantine. Denne tur egner sig rigtigt godt til hjemturs dagen. Turen varer til lige over middag.

 

Treptow-Den Aktive Dag Vi går en tur over Tempelhofer Feld, den nu nedlagte landingsbane, fra den gamle Tempelhof lufthavn. På den 1,8 km. lange tur kigger vi bla. på alternavive sportsudøvere og Urban Gardens, på Neukölner siden. Derefter tager vi S-Bahn til Treptower park, som ligger langs den nordlige side af floden Spree. Hvor vi holder frokost pause og besøger så det Russiske Monument, til minde om 7.000 af de 80.000 sovjetiske soldater, der faldt i slaget om Berlin. Et vulgært stort monument i en ellers smuk park. Frokosten nydes hos fiske rygerriet, ved flodbreden i Treptower park. (Serveres også andet end fisk)

 

KZ-KZ Sachsenhausen Vi tager toget de ca 35 km til byen Oranienburg, i delstaten Brandenburg. Hvor mindesmærket over KZ lejeren Sachsenhausen ligger. Stedet hvor over 100.000 mennesker mistede livet i gaskamre, ved dødsmarcher eller blev henrettet. Det var i Sachsenhausen, at Gaskammeret blev opfundet, til masseudryddelsen af Jøder og Russiske krigsfanger. I lejeren var gennem krigsårene ca. 200 Danske og 2500 Norske statsborgere, blandt de mange fanger. Efter KZ besøget holder vi frokostpause og besøger derefter Skibs-Slusen Lehnitzschleuse, som er en af de utallige sluser på de over 7000 km farbare tyske floder og kanaler. Slusen Lehnitzschleuse ligger på Storskibsvejen mellem Berlin og Stettin. Frokosten i Oranienburg bliver ur-Tysk vi spiser på cafe’en Waldhaus Am Lehnitzsee (Skovhuset ved søen Lehnitzsee)

 

funkturm2

-(U1) Oppe fra Dagen starter ved U1-Bahnhof Halleschestor, hvor fra vi besøger Deutsche Technikmuseum. (Tysklands Teknikmuseum) Et kæmpe stort museum og en hyldest til den tyske ingeniørkunst samt opfindsomhed. Derefter tager vi videre med U-Bahn linien U1 til Ernst-Reuter-Platz, hvor vi holder frokost i 80 meters højde, i den gamle Telefunken bygning fra 1960. Der fra tager videre til Theodor-Heuss-Platz, i NS tiden kaldet Adolf Hitler Platz. Efter en lille gåtur besøger vi Berlin’s gamle 146,7 meter høje Funkturm. (Radio Tårn) Tårnet stod færdig i 1926, og var i mange år det absolut højeste bygningværk i Tyskland. Det var fra dette tårn at verdens første TV udsendelse, blev sendt i 1932. Vi tager  elevatoren 126 meter op i tårnet og nyder udsigten ud over Berlin.

 

DK-Et møde med en dansker i Berlin (Kort dag) Mød Fx. Kokken, Musikeren og Billedkunstneren. Danskere bosat i Berlin. Find ud af hvorfor man som dansker, vælger at lade rødgrød være rødgrød, rykke teltpælende op og flytte til Berlin. Spændende personligheder midt i livet og med meget på hjerte. Dette møde er særdeles godt for Tyskklasser fra både Gymnasium og Folkeskole, eller som del i et kursusforløb.

Mødet er ikke tænkt som et foredrag, så grupperne opfordres til at forberede spørgsmål hjemmefra. *Mødet vare ca. 3 timer. *Efter mødet vil/kan der være planlagt frokost i nærheden *Kan arrangeres i sammenhæng med andre korte ture. *Kan kun bookes om formiddagen, derfor en god afrejsedagsbeskæftigelse.

 

berlinsflag-Et møde med en Berliner (Kort dag) Mød en Berliner og denne gang ikke hos bageren, men i byen selv. Vi har fundet 3 søde og helt almindelige berlinere, som gerne vil fortælle lidt om deres hverdag og tanker. Find ud af hvad deres syn på Danmark er og hvad der skiller, samt samler os kulturelt. Dette møde er særdeles godt for Tyskklasser fra både Gymnasium og Folkeskole, eller som del i et kursusforløb.

Mødet er ikke tænkt som et foredrag, så grupperne opfordres til at forberede spørgsmål hjemmefra. *Mødet vare ca. 3 timer. *Før mødet kan der planlages frokost i nærheden hvis det ønskes. *Kan arrangeres i sammenhæng med andre korte ture. *Kan kun bookes om eftermiddagen. * På Tysk eller Engelsk.

 

Museum ø 1

-Museeum’s Ø’en Vi besøger Berlin’s smukke Museum’s Ø, hvor Berlin som by opstod og hvor byens kulturelle vugge ligger. På Ø’en besøger vi 5 museer PergamonBodeNeuesAltes, og Berliner Dom. Med Guidet tur i Dom og lærerigt historisk oplæg, i forbindelse med hver museum. Der bliver også tid til et kort oplæg om Berliner Stadtschloss. Byggepladsen på den sydlige del af Ø’en. Frokosten nydes i Borgmesteren’s gemakker i Rotes Rathaus kantine.


-Ugeprogrammet mandag – fredag Et uge program sammensættes af 5 forskellige dagsprogrammer. Hvor en ny side af byen opdages hver dag. Det er muligt selv at sammensætte ugeprogrammet, ud fra dagsprogrammerne, alt efter tema, vind, vejr og individuelle interesser. Dagsprogrammer kan også skræddersyes efter tema. (Se links for uddybende info om sights)

-Alle rejser i og uden for byen forgår med offentlig transport (BVG) eller (VBB) med mindre andet aftales.  

Kontakt os for et skræddersyet ugeprogram. 

(Kilder brugt i links: Berlin-guide.dk og wikipedia.org Vores Berlin takker for lån af information)

Cheap & cheerful / Vores Berlin